fbpx

Írj nekünk:
info@hellorent.hu

Hívj minket:
+36-30-247-4710

Kategóriák
AirBNB hírek AirBNB Menedzsment Hírek

Airbnb lakásfotózási tanácsok

A hirdetésed sikerét 3 tényező határozza meg: cím, leírás, és fotók. Ezúttal nézzük hát hogyan tudod kihozni a legtöbbet a lakásod fotóiból.

A hirdetésed sikerét 3 tényező határozza meg: cím, leírás, és fotók. Ezúttal nézzük hát hogyan tudod kihozni a legtöbbet a lakásod fotóiból.

Airbnb és a fotók

Minden hirdetésnél egy 5 darab fotóból álló kollázs látható. Természetesen több kép feltöltésére is van lehetőség, de ezek majd a galériában jelennek meg.

Az első fotó lesz a borítóképed. Ez látszik majd a keresési találatoknál, ezért erre érdemes a legfigyelemfelkeltőbb képet kiválasztanod, azt a fotót, amely leginkább átadja lakásod hangulatát.

Hány fotót készíts?

Ugyan akár 100 képet is feltölthetsz a galériába, de nem éri meg a mennyiséget előtérbe helyezni a minőség helyett. Inkább legyen 10 tiszta és jól látható fotód, mint 50 sötét, homályos.

De ne ess át a ló túloldalára sem, mert ha nagyon kevés kép van a szállásodról, az is elveheti az utazók kedvét. Hiszen mi alapján választanának téged?

A cél az, hogy a lehető legtöbb oldalról megmutasd a szállásod magas minőségű fotók által.

A képek paraméterei

Az Airbnb nem túl szigorú ilyen tekintetben, de az általános iránymutatás szerint 3:2 képarányú, 1024×683 pixel nagyságú fotók mutatnak jól az oldalon.

Mivel fényképezz?

Semmiképpen nincs szükséged DSLR kamerára vagy profi fotósra, ha te magad is képes vagy minőségi képek készítésére. Az a lényeg, hogy jól kivehető, megfelelően megvilágított, és hívogató képek készüljenek a szállásodról.

Tipp: akár digitális kamerával, akár mobillal fotózol, sokat segíthet egy tripod, ugyanis általa garantáltan egyenes képek készülnek és elkerülheted a kézremegés általi homályos fotókat.

De ha bizonytalan vagy, akkor azt javasoljuk, szánd rá a pénzt, és bérelj fel egy profi fotóst – ebben az Airbnb is segítségedre lehet.

Milyenek legyenek a képeid?

1.    Takaríts a fotózás előtt!

Biztosan nem szeretnél gyűrött ágyneműt, koszos ablakot vagy tükröket viszontlátni a képeken, hiszen ezek el tudják venni az érdeklődők kedvét. Szóval simítsd ki az asztalterítőket, porszívózz és moss fel, rázd fel a párnákat, pakold el a felesleges dolgokat, állítsd be a bútorokat, hogy a szállásod a legszebb arcát mutathassa.

2.    Úgy mutasd meg a szállásod, ahogy az várni fogja az utazókat!

A tisztaságon kívül fontos, hogy igazán hívogató képeket mutass az érdeklődőknek. Már a fotózásra is rakd ki a törölközőket, a tisztasági csomagot, a kis ajándékokat, amivel várod őket.

3.    Nappal is kapcsold fel a villanyt!

Minél több fény kerül a képekre, annál inkább hívogató lesz a szállásod. A lámpák még akkor is segítenek megvilágítani a sötét sarkokat, ha igazán világos a szállás. Ez főleg fontos a konyhában és a fürdőszobában, ahova sokszor kevesebb fény jut.

4.    A sarkokra fókuszálj.

Ne falat fotózz, hanem a szobák sarkait kapd lencsevégre. Sokkal jobban mutat a képeken, és életszerűbbnek, nagyobbnak tűnik a lakás.

Ez minden helyiségre vonatkozik, még a konyhára és a fürdőszobára is. Minden szoba fotózását a fókuszpontjával, azaz a legfontosabb részével kezdd: a hálószobában általában ez az ágy, a nappaliban pedig a kanapé. Ezután térj ki a szoba részleteire.

5.    Add vissza a szállásod hangulatát!

Ábrázold a fotókon, milyen életet élhetnek nálad az utazók. Ha csendes, elvonulós a környezet, akkor mutasd meg a szállás azon aspektusait, amelyek ezt segítik, például függőágy a kertben, szauna, stb.; ha pörgős, nyüzsgő a környék, erről készíts képet.

6.    A környék bemutatásáról se feledkezz meg!

Ossz meg néhány képet a városról és a legfontosabb látnivalókról, hogy legyen elképzelése a vendégnek hova is érkezik majd. Ugyan ezekre könnyen rákereshet a neten, de kommunikatívabb és segítőkészebb házigazda vagy, ha te mutatod meg, mi várja a városodban!

7.    Merülj el a részletekben!

Miután a szállás legfontosabb részeit megörökítetted, térj ki a részletekre is. Készíthetsz fotót a gyönyörű kilátásról (ha van), a kertről, egy extrém festményről, egyedi színű falakról – a lényeg, hogy mutasd meg a szállás egyéniségét!

Szánd rá az időt, hogy igazán jó minőségű fotók készülhessenek, amelyek vonzzák az utazókat. Ha nincs problémád a szálláskiadás ezen részével, de segítségre van szükséged másban, itt kereshetsz minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük